Levering en plaatsing

Wat u moet weten en voorzien vóór de spa wordt geplaatst:

 

Doorgang:

De spa wordt geleverd met een speciaal aangepaste aanhangwagen. Indien deze aanhangwagen niet tot aan de staanplaats kan geraken, gelieve dit op voorhand met ons te bespreken. Samen bekijken wij of de doorgang voldoende breed is. Indien nodig bekijken wij of er een hefkraan moet voorzien worden. (meerkost) Een Spa / Jacuzzie® past dus niet door een standaard deuropening. Controleer thuis even de doorgang vanaf straatkant tot staanplaats in zowel hoogte als breedte. Over het algemeen hebben wij een minimum doorgang nodig van +- 1meter breedte. Zijn er trappen, verhogen, uitstekende dakgoten of verlichting,..? Indien u niet zeker bent van de doorgang dan komen wij ter plaatste of u stuurt enkele foto’s door.

 

Staanplaats:

De spa dient op een verharde ondergrond te staan. Gewapende chape van +-10 cm is reeds voldoende. Bekijk op voorhand hoe u de spa geplaatst wil hebben. – Is de kant van het bedieningspaneel goed bereikbaar?
– Als ik in de spa zit, kijk ik naar de richting van de tuin uit of recht op een muur?
– Welke kant van de spa wil ik de coverlifter open laten hangen? Hindert de cover mijn mooiste zicht niet of verhindert dit juist inkijk van de buren?
– Plaats de Spa dicht bij het huis, bij koud weer is het niet prettig om ver te lopen
– Een windscherm of afdak verminderen de blootstelling aan weer en wind en drukken de onderhoudskosten aanzienlijk maar probeer in gedachten te houden dat een goed uitzicht het baden aangenamer en relaxer maakt. Houd ook rekening met de gewenste privacy.

 

Aansluiting:

De spa wordt niet geleverd met een kabel en stekker. U voorziet reeds een electriciteitskabel die lang genoeg is. (+5 meter extra om kabel aan één van de kanten binnen te voeren). Het dient aanbeveling om op een afstand van twee meter van de Spa een waterdichte schakelaar te plaatsen zodat u ten alle tijden de stroom naar de Spa kunt uitzetten. Laat de kabel niet onder de spa uit de grond komen, maar beter net naast waar de spa komt te staan. Voorzieningen voor wateraansluiting of afvoer nabij de spa in niet noodzakelijk.

 

Stroomvoorziening:

De stroomvereisten zijn per bad verschillend.
Elke spa heeft de mogelijkheid om op zowel 1 fase of meerdere fase aan te sluiten (220v/380volt)
20 Ampère is in de meeste gevallen voldoende.
Kunt u 25 of 32 Ampère voorzien, dan heeft u het voordeel dat ook de verwarming aangaat als alle pompen draaien.

Dikte kabel:
3g1,5mm = Max. 16 ampère
3g2.5mm = Max. 20 Ampère
3g4mm = Max. 25 Ampère
3g6mm = Max. 32 Ampère
Controleer dat uw zekering ,voor uw veiligheid, aangesloten is na een verliesstroomschakelaar van 10 of 30 milli